Actualitate

COD GALBEN de ploi torențiale în Transilvania

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/10/harta.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină, intensificări de vânt, valabilă de luni de la ora 16:00 până marţi la ora 09:00. </strong></p>

 


Din după-amiaza zilei de luni 10 iunie, până în dimineaţa zilei de marţi 11 iunie, vor fi intervale  de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Transilvania,  Maramureş, Oltenia, nordul Moldovei şi al Munteniei, precum şi în zona de munte. În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 50 ... 60 l/mp.


ANM va emite noi avertizări cod galben de ploi. Izolat vor fi precipitaţii de 50-60 litri/mp

"Va începe să plouă în după-amiaza aceasta până mâine dimineaţa, este prima atenţionare, în partea de vest a ţării, iar a doua atenţionare va fi de mâine dimineaţă până miercuri dimineaţa la ora 9.00 şi plouă peste toată România din cauza instabilităţii, dar noi dăm galben pentru zonele unde sunt suprafeţe mai mari cu precipitaţii. Pe suprafeţe mari - 20-25 litri pe metru pătrat şi izolat, 50-60. Mâine, în jurul orei 12.00, va fi emisă a treia atenţionare, de miercuri dimineaţa până joi seara. Din data de 14, sunt semnale că vor fi ploi nesemnificative", a anunţat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, în comandamentul pentru situaţii de urgenţă reunit la Guvern.

Ultimele Stiri
abonare newsletter