Actualitate

Ziua Copilului organizată de echipa TIFF, la Castelul din Bonţida

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/28/12%20castelul%20banffy%20td%20119.jpg" border="0" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" />Parcul Castelului din Bonţida a fost animat, sâmbătă, de câteva sute de copii care au venit cu interes deosebit la activităţile atractive organizate pentru ei de echipa Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). </strong></p>



Cei mici şi-au petrecut timpul în ateliere de fotografie, de actorie, de mimă, dans, pictură pe farfurii, de împletituri, modelare de obiecte în lut şi la un atelier de origami - arta împăturirii hârtiei. Au confecţionat zmee şi au învăţat cum se face o morişcă din hârtie, au alergat în saci şi s-au întrecut în forţă în jocul de tras cu funia. Şi o "şcoală de fotbal" a avut mare trecere în rândul celor ce cred să vor putea să joace într-o zi în Liga I.

Fiind vorba de un program alcătuit de TIFF, nu a lipsit atelierul "Fii star de cinema!", care i-a încântat pe micii participanţi.

Aproximativ 200 de copii din comunităţile de romi de la Pata Rât au vizionat, la Cinematograful "Arta" din Cluj-Napoca, de la ora 10,00, filmul "Lotte şi misterul pietrei Lunii", în regia semnată de Heiki Ernits şi Janno Poldma. După proiecţie, copiii au venit la programul de 1 iunie de la Bonţida, cu autocare puse la dispoziţie de echipa TIFF.

De la ora 17,00, Ada Milea şi Dorina Chiriac îl vor aduce printre copii pe "Apolodor", într-un spectacol de neuitat, iar de la 18,00 maestrul Belloni îi va pune la încercare pe micii privitori cu trucurile şi scamatoriile pe care le va face.

Sărbătoarea continuă și duminică

Duminică, programul de la Castelul din Bonţida va include jocuri şi ateliere pentru copii, dar şi un spectacol prezentat de Teatrul de păpuşi de la Mancha. Asociaţia "Arts & Crafts" îi invită pe copii la un atelier tradiţional evreiesc. Pentru ei au fost aduse cărţi de colorat cu simboluri evreieşti şi materiale pentru a face brăţări cu motive orientale/evreieşti. În parcul castelului va fi şi un stand unde numele vizitatorilor va fi scris în ebraică, pe cartonaşe mici, pentru amintire. Cei mici vor admira imagini cu fotografii vechi cu Ierusalimul, dar şi lucrări dintr-o expoziţie deschisă la castel cu Ierusalimul modern. 

Pentru publicul care va veni duminică la Bonţida, Mircea Groza, Csok Zsolt şi Adi Hădean din echipa "Nişte ţărani" vor pregăti bucate evreieşti.

O proiecţie cu mărturii ale supravieţuitorilor Holocaustului, o prezentare a Annei Frank, victimă a genocidului nazist din al Doilea Război Mondial, cunoscută datorită jurnalului pe care l-a ţinut în ascunzătoarea din Amsterdam înainte de a fi arestată, un concert de muzica klezmer cu trupa "Mazel Tov", proiecţia filmului "Manasse", în regia lui Jean Mihail (1925), cu acompaniamentul live al trupei "Minima" din Marea Britanie compun un program atractiv pentru toţi cei îndrăgostiţi de TIFF.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter