Actualitate

Filme de Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu şi alţi regizori români, la Festivalul de film de autor din Barcelona

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/26/cristian mugiu.jpg" border="0" alt="Sursă foto:www.evz.ro" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Filme care au marcat cinematografia actuală, semnate de regizori români precum Cristian Mungiu, Marian Crişan, Cristi Puiu şi Radu Muntean, vor fi proiectate în cadrul D´A - Festivalul Internaţional de film de autor din Barcelona, care se desfăşoară între 25 aprilie şi 10 mai. </strong></p>

 


Institutul Cultural Român (ICR) de la Madrid colaborează pentru al treilea an consecutiv cu D´A - Festivalul Internaţional de film de autor din Barcelona, prezentând o amplă selecţie de filme în cadrul retrospectivei "Zece ani de film românesc", informează ICR.

Programul include un ciclu dedicat regizorului Cristian Mungiu, care va avea loc la Filmoteca de Catalunya, în perioada 30 aprilie - 10 mai, şi o selecţie de filme semnate de alţi regizori care au marcat cinematografia actuală, titluri programate la Cinematograful Aribau Club şi la Centrul de Cultură Contemporană din Barcelona - CCCB, în perioada 25 aprilie - 2 mai.


Regizorii îşi vor prezenta filmele în cadrul festivalului. Astfel, pe 1 mai, la ora 20.00, la Filmoteca de Catalunya va fi prezentat "După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu, şi pe 29 aprilie, la ora 21:30, la Cines Aribau Club - "Morgen", de Marian Crişan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter