Actualitate

Următoarele filme din seria "Războiul stelelor", lansate în 2015, 2017 şi 2019

<p><strong>Următoarele trei filme din seria "Războiul stelelor/ Star Wars" vor fi lansate în 2015, 2017 şi 2019, a anunţat miercuri, în cadrul evenimentului CinemaCon organizat la Las Vegas, preşedintele studiourilor Walt Disney, Alan Horn. </strong></p>

 


Grupul Disney a cumpărat compania LucasFilm pentru 4,05 miliarde de dolari, în toamna anului 2012, şi a anunţat la scurt timp după aceea că l-a angajat pe renumitul cineast J.J. Abrams pentru a regiza lungmetrajul "Star Wars: Episode VII", pe baza unui scenariu scris de Michael Arndt, informează screendaily.com.

Alan Horn a dezvăluit, totodată, că grupul Disney plănuieşte să lanseze şi alte filme asociate acestei francize de succes, în care actorii principali vor fi personaje din universul "Star Wars".


Născută din imaginaţia lui George Lucas, franciza "Războiul stelelor" a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme "Indiana Jones".

După succesul filmului "Războiul stelelor", care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, "Imperiul Contraatacă" (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi "Întoarcerea lui Jedi" (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.


La sfârşitul anilor '90, cineastul producător a adăugat francizei sale alte trei filme noi, ale căror acţiuni se desfăşoară din punct de vedere cronologic înainte de primul film din 1977 - "prequels", în jargonul hollywoodian.

Această nouă trilogie - "Star Wars Episodul I - Ameninţarea fantomei" (1999), "Războiul stelelor: Atacul clonelor" (2002) şi "Star Wars: Episodul III - Răzbunarea Sith" (2005) - a fost în întregime regizată de George Lucas şi i-a avut în distribuţie pe Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman şi Hayden Christensen.

Ultimele Stiri
abonare newsletter