Actualitate

VIDEO: S-a inventat furculiţa vibratoare pentru combaterea obezităţii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/18/vibrating fork.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O companie americană înfiinţată de un francez a lansat miercuri, pentru a combate obezitatea, pe un site dedicat finanţării de proiecte inovatoare, un tip special de furculiţă care vibrează atunci când persoana care o foloseşte mănâncă prea repede. </strong></p>

Internauţii care doresc să sprijine compania HAPILABS, înfiinţată în California de Fabrice Boutain, vor primi o "HAPIfork" de îndată ce donaţia lor depăşeşte 89 de dolari pe site-ul Kickstarter.


Disponibilă pentru moment în culorile roz, verde şi albastru, furculiţa urmează să fie livrată clienţilor pe parcursul acestui an, precizează compania californiană.

Discretă şi având dimensiuni care îi permit să fie curăţată în maşina de spălat vase, furculiţa include o diodă, un port USB şi este înzestrată cu un software care permite utilizatorilor să măsoare, în timp, progresele pe care le fac în încercările lor de a adopta un mod de a se hrăni mai sănătos.


"Produsul nostru se află încă în stadiul de prototip, însă suntem încântaţi de felul în care a fost primit până acum", a comentat Fabrice Boutain într-un comunicat.

Inventată de francezul Jacques Lépine, furculiţa "HAPIfork" are la bază o serie de studii care au arătat că, mâncând mai puţin repede, este posibil să se piardă în greutate şi să se evite problemele digestive. "În timpul mesei, senzaţia de saţietate este resimţită după 20 de minute. Cu cât mâncaţi mai repede, cu atât mâncaţi mai mult", afirmă reprezentanţii companiei californiene în mesajul lor postat pe site-ul Kickstarter..


Ultimele Stiri
abonare newsletter