Actualitate

Consilierii turdeni au aprobat bugetul pe 2013

<p><strong>Forul deliberativ reunit ieri la Turda într-o şedinţă extraordinară a adoptat proiectul de buget în formula propusă de executiv. </strong>


Pe marginea documentului nu au fost făcute comentarii în forul deliberativ, bugetul Turzii pe 2013 fiind adoptat cu unanimitate de voturi, după ce a fost iniţial discutat în cadrul comisiei de buget-finanţe.

Proiectul bugetului local pentru anul 2013 prevede realizarea unor venituri în valoare de 81.537.000 lei. Acestea sunt în uşoară creştere faţă de anul 2012 când s-a pornit cu un buget de 74,867 milioane de lei.

Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea cheltuielilor necesare pentru asigurarea funcţionării instituţiilor administraţiei publice locale.

"Nu am avut nici o creştere cu toate că ni s-a impus să majorăm taxele şi impozitele cu 16%. Cauza este legea finanţelor publice şi cea a taxelor extrajudiciare de timbru, unde noi încasam până acum 100% bani care mergeau la bugetul local, dar acum din cauza modificărilor apărute, vom încasa numai 70% din această sumă. Cei 30% care vor fi viraţi bugetului statului, echivalează cu ceea ce câştigăm din majorarea impozitelor şi taxelor locale" explică primarul Tudor Ştefănie.

Conform legii, proiectul de buget pentru acest an va fi adus la cunoştinţa cetăţenilor prin intermediul unor dezbateri organizate de administraţia locală în perioada următoare.

abonare newsletter