Actualitate

VIDEO Dan Chiorean, premiul pentru interpretare la Festivalul de la Vilnius, pentru rolul din "Rocker"

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/03/dan-chiorean rocker.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Dan Chiorean a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul său din lungmetrajul "Rocker", de Marian Crişan, la Festivalul Internaţional de Film de la Vilnius, care se desfăşoară între 20 martie şi 3 aprilie.

În filmul "Rocker", regizat de Marian Crişan, Dan Chiorean joacă rolul unui tată care încearcă să îşi ajute fiul dependent de droguri. Ceea ce îi leagă pe cei doi este pasiunea pentru muzica rock, informează site-ul oficial al evenimentului.


Din juriul Festivalului de Film de la Vilnius a făcut parte şi actriţa Ada Condeescu.

Premiul cel mare al festivalului a revenit filmului polonez "Loving", de Slawomir Fabicki.


"Rocker", o nouă producţie Mandragora, este cel de-al doilea lungmetraj al lui Marian Crişan, după filmul de debut "Morgen" (2010, premiat în importante festivaluri de gen, precum cele de la Locarno, Salonic, Reykjavik, şi scurtmetrajul "Megatron", distins cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2008.

Din distribuţia filmului "Rocker" mai fac parte Alin State, Ionuţ Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc şi mulţi alţi actori aflaţi la prima apariţie cinematografică.


Filmul a avut premiera mondială anul trecut la Festivalul Internaţional de la San Sebastian, unde a participat în competiţia secţiunii "Nuevos directores". De curând, "Rocker" a fost proiectat în secţiunea competitivă a Festivalului de la Trieste şi la Festivalul de la Göteborg, fiind în continuare solicitat în competiţii internaţionale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter