Actualitate

Vezi cu ce s-a ales un câine dintr-un sătuleţ belarus de la un necunoscut

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/01/caine cu bani.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un câine dintr-o localitate din Belarus a moştenit circa 1 milion de dolari de la un cetăţean american de origine belarusă, informează duminică RIA Novosti, citând cotidianul local Respublika. </strong></p>

Câinele în vârstă de zece ani, pe nume Julik /Ştrengarul/, a moştenit averea de la defunctul John Fyodorov, care s-a născut în satul Budoşka, dar care a emigrat în SUA după cel de-al Doilea Război Mondial.


Potrivit stăpânului lui Julik Vasili Potapov, Fyodorov a vizitat sătuleţul din Belarus în 2007 şi a spus că acest câine îi aminteşte de câinele său Valet care a murit în anii '50. Valet era bolnav în perioada respectivă, iar Fyodorov a avut de ales între a-i asigura o operaţie scumpă sau a cumpăra un bilet către Sacramento. Bărbatul a ales cea de-a doua variantă, câinele a murit, iar el nu s-a putut ierta niciodată pentru acest lucru.

Maria Protasenia, o avocată din Minsk, a confirmat că un cont bancar special a fost deschis pe numele câinelui şi că acesta conţine la ora actuală 993.700 de dolari. În conformitate cu ultima dorinţă a lui Fyodorov, câinele are acum propria lui cameră cu un pat imens şi o plasmă, are o dietă echilibrată şi se bucură de plimbări în aer liber şi de îmbăieri de două ori pe zi.


De asemenea, are dreptul să călătorească o dată pe an în orice ţară de pe Glob, pe care câinele o va alege indicând, cu nasul, o locaţie pe o hartă a lumii. Pentru anul acesta, stăpânul său speră că prima destinaţie va fi Paris.

Ultimele Stiri
abonare newsletter