Actualitate

VEZI cu cât a crescut în 2012 cererea globală de smartphone-uri

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/01/smartphone-christmas.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cererea de smartphone-uri a crescut la nivel global cu 56%, în 2012, fiind vândute 720 de milioane de dispozitive, în timp ce piaţa de telefoane mobile standard a scăzut cu 14%, până la 886 milioane de euro, relevă o analiză GfK, care se bazează pe informaţii privind evoluţiile pieţei de telefonie în anul 2012.

Vânzările de smartphone-uri în Europa au înregistrat o creştere anuală de 34 procente, în timp ce în China, HongKong şi Taiwan vânzările au crescut rapid cu 133%.

"În 2012, două din trei telefoane vândute în această regiune (China, HongKong şi Taiwan) au fost smartphone-uri. Pe lângă faptul că piaţa chineză înregistrează cele mai mari rate de creştere, ea deţine şi cea mai mare pondere de smartphone-uri din piaţa globală a telefoanelor mobile. În Europa, doar aproximativ 50% din vânzările de telefoane mobile sunt datorate smartphone-urilor. Telefoane mobile standard continuă să domine în America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa", arată studiul GfK.

Anul trecut, în premieră, un număr mai mare de smartphone-uri decât telefoane mobile standard au fost vândute în perioada Crăciunului. Această tendinţă pozitivă se datorează preţurilor la smartphone-uri din ce în ce mai atractive alături de o serie de caracteristici premium noi au contribuit şi ele la stimularea vânzărilor de aparate din gamele de preţ mediu şi de top.

GfK colectează periodic date despre telefoanele mobile şi fixe, tablete, modemuri pentru Internet mobil şi accesorii pentru telefoanele mobile, în peste 90 de ţări din întreaga lume. GfK este una dintre cele mai mari companii de cercetare de piaţă din lume, cu peste 11.500 de experţi în 100 de pieţe.

În anul 2011, vânzările GfK s-au ridicat la 1,37 miliarde de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter