Actualitate

George Clooney a fost premiat pentru implicare socială

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/12-clooney.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Actorul american George Clooney a adăugat un nou trofeu în palmaresul său - după recentul Oscar primit în calitate de coproducător al lungmetrajului „Argo”, de Ben Affleck , de data aceasta pentru implicare politică şi umanitară - German Media Award, informează dailymail.co.uk.

George Clooney, în vârstă de 51 de ani, a primit German Media Award din partea Media Control, o companie germană de marketing şi cercetare de piaţă din Baden-Baden.


Clooney s-a remarcat de-a lungul anilor ca o personalitate cu „o conştiinţă politică vie”, iar acest premiu este tocmai o recunoaştere a implicării sale. În motivaţia premiului, juriul a subliniat că George Clooney este nu doar „o figură simbol a industriei cinematografice”, ci şi „un important militant pentru pace şi pentru cauzele umanitare”.

Alte personalităţi care au fost recompensate cu German Media Award sunt fostul preşedinte american Bill Clinton, liderul sud-african Nelson Mandela şi liderul spiritual tibetan Dalai Lama.


George Clooney se află în Germania pentru a selecta mai multe spaţii de filmare pentru noua sa peliculă „The Monuments Men”. Atât scenariul, cât şi regia îi aparţin, alături de el în peliculă fiind distribuiţi actorii Cate Blanchett, Matt Damon şi Daniel Craig. Acţiunea filmului are în centru mai mulţi muzeografi şi curatori care fac front comun pentru recuperarea mai multor opere de artă renumite furate de nazişti.

George Clooney şi-a câştigat renumele ca actor, producător, producător executiv, scenarist şi regizor, dar şi ca activist dedicat cauzelor umanitare. În 2006, George Clooney a primit un premiu Oscar pentru rolul din „Syriana”, pentru care a câştigat şi Globul de Aur. Actorul a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele „Noapte bună şi noroc”, „Michael Clayton”, „Sus, în aer/ Up in the Air”, „Descendenţii/ The Descendants”, „Ziua trădătorilor/ The Ides of March”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter