Actualitate

Filmul "Poziţia copilului", din 8 martie în cinematografele din România

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/pozitia-copilului.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, primul lungmetraj românesc premiat vreodată cu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, va intra în cinematografele din România începând din 8 martie, informează un comunicat Parada Film.

În prima săptămână, filmul va rula în 35 de cinematografe din peste 20 de oraşe. Premiera de gală a filmului va avea loc pe 4 martie, de la ora 19,30, la Teatrul Naţional din Bucureşti.


Pe covorul roşu sunt aşteptaţi actorii şi membrii echipei "Poziţia copilului", personalităţi din media, cultură, politică şi societatea civilă, care au sprijinit filmul în campania "Susţine România la Berlinală" - Ivan Patzaichin, Cristian Ţopescu, Laura Badea, Alina Dumitru.

O proiecţie specială, deschisă publicului, va fi organizată şi la Cinema City din AFI Cotroceni miercuri, 6 martie, de la ora 20,00. Spectatorii vor avea ocazia să-i cunoască la începutul proiecţiei pe protagoniştii filmului distins cu unul dintre cele mai importante premii din cinematografie: regizorul Călin Peter Netzer, producătoarea Ada Solomon, actorii Bogdan Dumitrache, Luminiţa Gheorghiu, Adrian Titieni, Ilinca Goia, Nataşa Raab, Florin Zamfirescu.

Şi spectatorii din alte oraşe vor avea ocazia să-i întâlnească pe actorii şi membrii echipei filmului premiat cu Ursul de Aur. În weekendul de lansare, aceştia se vor întâlni cu publicul din Ploieşti, Cluj-Napoca, Braşov, Târgu-Mureş, Constanţa şi Craiova şi vor răspunde întrebărilor, la finalul proiecţiilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter