Actualitate

VEZI ce FILM regizat de Florin Piersic Jr. va fi proiectat în PREMIERĂ NAŢIONALĂ la Cluj-Napoca

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/killingtime-mail.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Filmul „Killing Time”, al treilea lungmetraj regizat de Florin Piersic Jr., va fi proiectat în premieră naţională, în prezenţa realizatorului şi a întregii echipe a filmului, vineri, 1 martie, la Cinematografele „Florin Piersic” şi „Odeon” din Cluj-Napoca.</strong>


„Killing Time” a fost turnat în toamna anului 2011, la Bucureşti, şi este o comedie neagră, în care doi asasini plătiţi îşi aşteaptă viitoarea victimă într-un apartament gol. Orele se scurg, iar tensiunea creşte pe fondul unor glume ironice.

"Killing Time își are punctul de plecare într-un clișeu simplu, într-o situație care a apărut deja în nenumărate alte filme. Acesta este motivul pentru care, încă din primele scene, se regăsesc mai multe referințe la unele dintre filmele clasice ale genului. Dar filmul vrea, de fapt, să atingă o zonă mai puțin explorată și să spună o poveste despre viață și moarte într-un mod complet diferit" spune Florin Piersic Jr.

Alături de Florin Piersic Jr., din distribuţie fac parte actorii Cristian Ioan Gutău, Florin Zamfirescu, Daniel Popa şi Olimpia Melinte. Scenariul îi aparţine lui Florin Piersic Jr., imaginea este semnată de Cristian Stan, iar muzica originală a fost compusă de Karl Ritter.

Fiul renumitului actor Florin Piersic şi al Tatianei Iekel, Florin Piersic Jr. a urmat profesiunea părinţilor săi, întregind-o cu pasiunea pentru arta regizorală şi a scenariului de film. A jucat în lungmetrajele „Călătoria lui Gruber” - regia Radu Gabrea, 2009, „Contratimp 2” - regia Jesus del Cerro, 2009, „Bibliotheque Pascal” - regia Hajdu Szabolcs, „Youth Without Youth/ Tinereţe fără tinereţe” - regia Francis Ford Coppola, „Dublă personalitate” (2008), „La urgenţă” (2006), „Fix alert (2005)”, etc.

În 2004, Florin Piersic Jr. a înfiinţat casa de producţie „Artificial Horizon”. Filmul a fost prezentat în premieră națională în cadrul Zilelor Filmului Românesc la ediția din 2012 a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Tot în 2012 a fost proiectat în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia – Free Spirit Competition.

abonare newsletter