Actualitate

VEZI cum va fi VREMEA la începutul lunii MARTIE

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/ghiocei.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 25 februarie - 10 martie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.


TRANSILVANIA

Vremea va fi relativ caldă până în data de 1 martie, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse, în medie, între 6 şi 10 grade Celsius. În perioada 2-6 martie vremea se va răci uşor, astfel că maximele termice vor ajunge la medii în jur de 2 grade Celsius, după care până la sfârşitul intervalului vor creşte treptat. Temperaturile nocturne vor fi în scădere de la valori medii de 2 grade, la începutul intervalului, până la valori medii de – 8 grade Celsius în perioada 5-7 martie, după care se vor menţine constante la valori de –6 grade Celsius.

În primele zile vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie. Începând cu 28 februarie până la sfârşitul intervalului, trecător vor fi precipitaţii slabe, mixte.


LA MUNTE

Maximele termice vor fi în medie de 2 grade Celsius în primele 2 zile, apoi se vor situa în jurul valorii de 0 grade între 27 februarie şi 1 martie şi în perioada 7 – 10 martie. Între 2 şi 6 martie va fi o răcire, iar valorile diurne vor fi cuprinse între – 4 şi – 2 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului, iar în perioada 3-7 martie vor fi, în medie, apropiate de pragul de ger.

În intervalul 25-27 februarie vor fi precipitaţii local moderate cantitativ, predominant ninsori, apoi doar trecător va ninge slab.

Ultimele Stiri
abonare newsletter