Actualitate

COD GALBEN DE PLOI ŞI VÂNT, marţi şi miercuri

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/25/meteo.png" border="0" width="450" height="323" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi şi intensificări ale vântului, valabilă de marţi de la ora 02:00 până miercuri la ora 15:00 în 22 de judeţe din ţară. </strong></p>

"În zona de munte vor fi mai ales ninsori. Spre sfârşitul nopţii de marţi spre miercuri şi în prima parte a zilei de miercuri, în sudul teritoriului local ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare", se arată în avertizarea ANM.


Vântul va avea intensificări susţinute în sudul Banatului, inclusiv zona montană, şi în Carpaţii Meridionali, unde vitezele vor fi de peste 70 - 80 de kilometri pe oră, dar şi local şi temporar în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, cu rafale de 50 - 60 de kilometri pe oră.

Avertizarea este valabilă de marţi, ora 02.00, până miercuri, la ora 15.00, în Bucureşti şi judeţele Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea, Constanţa şi parţial în Hunedoara, Sibiu şi Braşov.


MARŢI

Vremea se va menţine închisă, cu înnorări şi precipitaţii în majoritatea zonelor, exceptând nord-vestul, unde cerul va fi variabil. Va ploua pe arii extinse în sudul şi sud-vestul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi local în centru şi în est. În sudul Banatului şi vestul Olteniei se vor cumula izolat 30...40 l/mp. În zona de munte vor fi mai ales ninsori.

În Moldova trecător se vor semnala şi precipitaţii mixte, iar spre sfârşitul nopţii ploile se vor transforma local în lapoviţă şi ninsoare în partea de sud a teritoriului.


Vântul va avea intensificări în regiunile sudice şi la munte, cu viteze de 50...60 km/h, iar în sudul Banatului, inclusiv zona de munte şi în Carpaţii Meridionali rafalele vor depăşi 70...80 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 1...2 grade în nordul Moldovei până la 16...17 grade în Maramureş, iar cele minime se vor încadra între -2 şi 6 grade.

MIERCURI

Vremea se va răci în majoritatea zonelor, iar în jumătatea de sud a ţării va fi în continuare în general închisă, cu precipitaţii pe arii extinse ziua, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.


La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în regiunile sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -8 şi 3 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -12 grade.

Ultimele Stiri
abonare newsletter