Actualitate

VEZI cine a câștigat OSCARUL pentru CEL MAI BUN FILM

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/25/ben-affleck-with-his-osca-010.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lungmetrajul "Argo", de Ben Affleck, a primit premiul OSCAR pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles.</strong></p>

Cea care a prezentat cea mai importantă categorie a premiilor Oscar, "cel mai bun film", a fost chiar prima doamnă a Americii, Michelle Obama, cu ajutorul veteranului actor Jack Nicholson. De la Casa Albă, Michelle Obama a anunţat titlul lungmetrajului premiat cu Oscar anul acesta, "Argo", în regia lui Ben Affleck.

Anul acesta, la categoria "cel mai bun film" au mai fost nominalizate "Amour", de Michel Haneke, "Django Unchained", de Quentin Tarantino, "Zero Dark Thirty", de Kathryn Bigelow, "Lincoln", de Steven Spielberg, "Les Miserables", de Tom Hooper, "Life of Pi", de Ang Lee, "Silver Linings Playbook", de David O. Russell, şi "Beasts of the Southern Wild", de Benh Zeitlin.

Cu şapte nominalizări la Oscar, thrillerul "Argo" prezintă rocambolesca misiune de salvare a unor diplomaţi americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979. Anterior, filmul a câştigat toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an - Globul de Aur şi premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producătorilor americani (PGA), Sindicatul regizorilor americani (DGA) şi Sindicatul scenariştilor americani (WGA) -, dar şi prestigiosul trofeu britanic BAFTA şi premiul César.

În afară de premiul pentru cel mai bun film, "Argo" a mai fost recompensat cu trofeul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun montaj.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter