Actualitate

Rochii ale prinţesei Diana, scoase la licitaţie în martie. Vezi care este "piesa de rezistență" a colecției!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/22/princess-diana-2_115551529965.jpg_article_gallery_slideshow_v2.jpg" border="0" alt="Aceasta este cea mai prețioasă piesă a colecției. Prințesa Diana a purtat-o la o cină oficială la Casa Albă, organizată în onoarea prinţesei de preşedintele Ronald Reagan. Atunci, prinţesa Diana a dansat cu John Travolta. (Sursă foto: vogue.com) " style="float: left; margin: 2px 5px;" />Zece rochii care i-au aparţinut prinţesei Diana, inclusiv cea pe care aceasta a purtat-o la o recepţie la Casa Albă, în 1985, când a dansat cu actorul John Travolta, vor fi scoase la licitaţie pe 19 martie, la Londra, a anunţat, miercuri, casa Kerry Taylor. </strong></p>

 


Preţul total estimat al acestor rochii este de 600.000 de lire sterline (694.000 de euro).

Rochiile au fost cumpărate în iunie 1997, de o femeie de afaceri din Florida, Maureen Rorech Dunkel, la o licitaţie care a avut ca scop susţinerea cauzelor umanitare promovate de prinţesa Diana.


Ulterior, 14 rochii au fost scoase la licitaţie în Canada, în 2011, după ce Maureen Rorech Dunkel şi-a declarat falimentul, dar doar patru dintre ele au fost vândute. "Această vânzare a fost un dezastru, deoarece preţurile de pornire au fost foarte mari", a declarat purtătoarea de cuvânt a casei Kerry Taylor.

"Unele dintre rochii au fost purtate la vizite oficiale în Austria, Australia, Brazilia, India, Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii", a precizat casa de licitaţii. Hainele sunt semnate de stilişti preferaţi ai prinţesei, Zandra Rhodes, Catherine Walker, Bruce Oldfield şi Victor Edelstein.


"Una dintre cele mai importante piese este o rochie de catifea de culoarea albastru închis, creată de Victor Edelstein, purtată la o cină oficială la Casa Albă, organizată în onoarea prinţesei de preşedintele Ronald Reagan şi de soţia acestuia, pe 9 noiembrie 1985. Atunci, prinţesa Diana a dansat cu John Travolta, pe «You Should be Dancing», o piesă de pe coloana sonoră a filmului «Febra de sâmbătă seară»", a adăugat casa de licitaţii.

Prinţesa Diana a murit la vârsta de 36 de ani, în august 1997, într-un accident de automobil produs la Paris, la un an după divorţul ei de prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter