Actualitate

Un nou GANGNAM STYLE? Un nou cântec face furori pe Internet - "Harlem Shake" – Vezi VIDEO

Melodia "Gangnam Style" a cântăreţului sud-corean Psy a devenit, în decembrie 2012, primul videoclip din istoria site-ului YouTube care a depăşit un miliard de vizualizări. Harlem Shake, uploadat pe internet acum 19 zile, a ajuns deja la peste 15 milioane de vizualizări.

Anul 2013 se pare însă că va fi al unei alte melodii - "Harlem Shake" - care a provocat deja isterie pe Internet. Startul l-a dat un blogger, cu un clip publicat pe Youtube, în care câţiva tineri costumaţi apar dansând pe melodia respectivă.
Conceptul videoclipului a fost repede copiat, pe Internet apărând mii de filmuleţe sub denumirea "Harlem Shake". Pe zi, sunt uploadate în jur de 4000 de videoclipuri sub această denumire.
"Harlem Shake" se bucură de un mare succes, însă, spre deosebire de Gangnam Style, acesta nu poate fi cuantificat la fel de uşor în număr de accesări, deoarece pe Internet apar ZILNIC  peste 4.000 de videoclipuri separate care copiază modelul iniţial. Printre cei care au postat filmuleţele, ce au o durată de aproximativ 30 de secunde, se numără echipa de la TODAY show, de la The Daily Show şi The Colbert Report, modelele de la Sports Illustrated şi chiar şin batalion din armata norvegiană.
Autorul melodiei "Harlem Shake" este DJ şi producătorul muzical Baauer.  "Este o nebunie. Tot ce am făcut eu a fost să compun melodia, deci este cam ciudat pentru mine ce se întâmplă. Eu am creat-o, dar ea a fost crescută de alţii şi acum este ca şi cum copilul meu adoptat s-ar fi întors la mine", a declarat Baaue (23 de ani), pe numele său Harry Rodrigues, citat de www.thedailybeast.com. Nici românii nu s-au lăsat mai prejos şi au intrat şi ei în frenezia Harlem Shake, cu câteva videoclipuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter