Actualitate

În acest an, premiile Oscar se vor numi doar "Oscaruri"

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/20/oscars-statues.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Numele oficial al prestigioaselor premii acordate de Academia Artelor şi Ştiinţelor Cinematografice din SUA nu va mai fi în acest an 'Academy Awards', ci doar 'Oscaruri', informează AFP.

Academia însăşi nu a dorit să confirme această schimbare, decisă tocmai în anul în care premiile vor fi distribuite în a 85-a ediţie a Academy Awards şi anunţată într-un interviu acordat site-ului The Wrap de co-producătorul ceremoniei Neil Meron.

'Toate acestea se redenumesc', a explicat el. 'Ceremonia nu se mai numeşte A 85-a ediţie a Academy Awards, iar prezentarea va fi puţin restrânsă. Premiile se vor numi doar Oscaruri.'

De fapt, nicio referinţă din partea Academy Awards nu transpiră de mai multe săptămâni despre afişe, programe şi comunicate. În acest an, deasupra fotografiei lui Seth Mac Farlane, prezentatorul ceremoniei, figurează cu litere aurite doar: 'Oscarurile'.

În interviul acordat de Neil Meron şi de alt co-producător al ceremoniei, Craig Zadan, pentru The Wrap, aceştia spun că au sentimentul că schimbarea operată în acest an va trebui păstrată şi în viitor, dar o decizie definitivă va fi luată în primăvară.

abonare newsletter