Actualitate

Decanul FSEGA, Dumitru Matiş, ar putea fi supus unei operaţii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/17/02-matis.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a declarat că Dumitru Matiş se află internat la Secţia de Terapie Intensivă a Clinicii de Chirurgie nr. I, fiind stabilizat hemodinamic. Potrivit acesteia, medicii vor aştepta cel puţin 48 de ore de la internare, după care vor decide în ce măsură pacientul poate fi supus unei intervenţii chirurgicale.</strong></p>

"Pacientul în vârstă de 61 de ani adus, sâmbătă, la UPU a fost transferat ulterior pe Secţia de Terapie Intensivă a Clinicii de Chirurgie nr. I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj şi a fost stabilizat hemodinamic. Este intubat şi ventilat mecanic, fiind monitorizat de medici. Prezintă un traumatism cranio-cerebral minor, fractură de coloană lombară, fractură de coastă, fractură de bazin. Prognosticul este rezervat", a spus Costin.

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj, Dumitru Matiş, s-a aruncat, sâmbătă, de la etajul imobilului în care locuia, în prezent fiind internat în spital în stare gravă, iar poliţiştii iau în calcul varianta unei sinucideri.

Matiş este intubat şi ventilat mecanic, prognosticul medicilor fiind rezervat.

Purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieş, a declarat pentru Monitorul de Cluj că Universitatea regretă incidentul. "Universitatea nu se pronunţă atâta timp cât nu există un raport oficial al poliţiei care să confirme tentativa de sinucidere. Indiferent că a fost tentativă de sinucidere sau accident, noi regretăm incidentul", a declarat Irimieş.

Dumitru Matiş nu se află la prima tentativă de sinucid. Surse din cadrul UBB au precizat sâmbătă că Dumitru Matiş ar mai fi avut în trecut alte două tentative de suicid. În 2012 Matiş ar fi încercat să se sinucidă după ce noul decan al Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Aurel Pop a încercat să facă lumină în contabilitatea Universităţii. Pop ar fi impus un audit financiar la nivelul UBB-ului.

Matiş a fost ales decan în 2012, el ocupând funcţia din 2003.

 



Citește și:

IJP Cluj investighează împrejurările în care decanul FSEGA a căzut de la etaj


 

Dumitru Matiş, decanul FSEGA Cluj, la a doua tentativă de sinucidere


UPDATE: TENTATIVĂ de SUICID la Cluj-Napoca

Fiica „profului de sex”, în control la UBB


 


 

Etichete: dumitru matis
Ultimele Stiri
abonare newsletter