Actualitate

Cum a trecut asteroidul pe lângă Pământ

<p><strong>Asteroidul 2012 DA14 s-a apropiat de Pământ, însă apoi s-a îndepărtat. Puţini i-au observat trecerea, vineri la ora 21.25 - ora României, la 27.700 de kilometri distanţă. Aşa cum au arătat astrologii, asteroidul nu s-a ciocnit de Pământ, scrie Ziare.com.</strong>



Sosirea asteroidului a fost precedată de o ploaie de meteoriţi în Rusia, vineri, un eveniment care, spun astronomii, nu are nicio legatură cu 2012 DA14, scrie CNN. Pasionaţii de astronomie din Australia, Asia şi Europa de Est au putut vedea cu un telescop sau binoclu trecerea asteroidului. La Observatorul Gingin din Australia, asteroidul a putut fi văzut ca o dungă albă pe cer.
Oamenii de ştiinţă studiază atât de intens acest corp ceresc, încât îi pot prezice traseul pentru întreg secolul XXI, a arătat Paul Chodas, de la echipa Near Earth Object, de la NASA. „Sunt mulţi asteroizi pe care îi urmărim şi nu am exclus un impact cu Pământul încă, însă toţi au o probabilitate de impact foarte, foarte mică", spune şi Don Yeomans, manager al programului Near-Earth Object al NASA.
Asteroidul de vineri are 45 de metri în lungime, comparativ cu cel care s-a dezintegrat deasupra Rusiei înainte de a cădea pe Pământ, unde a rănit aproximativ 1000 de persoane, care a avut doar 15 metri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter