Actualitate

Alimente care menţin buna dispoziţie

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/16/alimente buna dispozitie.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Atunci când suntem trişti simţim nevoia să mâncăm mult şi necontrolat, mai ales dulciuri. Acest lucru nu este sănătos şi face şi mult rău şi celor care ţin la siluetă. </strong></p>

Este bine să avem întotdeauna la îndemână un pachet de ciocolată amăruie, cu 60 - 70% cacao, fără umplutură, care se poate porţiona pe mai multe zile, scrie ziare.com. Ciocolata amăruie îţi oferă şi un plus de magneziu, fibre alimentare sş arginină de care organismul are atâta nevoie. Indicate sunt de asemenea, bananele care au în compoziţia lor potasiu, un mineral extrem de important pentru buna funcţionare a inimii şi rinichilor, a sistemului muscular şi a celui nervos. Brânza conţine calciu şi triptofan, ca şi bananele, de altfel, şi este un aliment ideal pentru masa de seară deoarece, combinată cu roşii, ardei sau ceapă, de preferinţă roşie, te va ajuta să dormi mai bine, să ai un somn sănătos şi odihnitor.


Cafeaua, condimentele, vinul şi apa stimulează energia

Cafeaua stimulează energia şi este un antioxidant. Despre condimentele picante, ardei iute, ceapă, usturoi, piper, hrean, boia, se spune că nu fac bine la ficat şi stomac. Consumate însă, cu prudenţă, mai ales atunci când eşti lipsit de vlagă şi simţi că nimic nu te-ar mai putea vitaliza, ele fac ca creierul să elibereze endorfine şi organismul să se bucure de o stare de bine, de relaxare. Vinul este, într-adevar, o băutură miraculoasă, dătătoare de buna dispoziţie. El relaxează şi, consumat moderat, acţionează asupra sistemului nervos central, echilibrând tensiunea. Este un antioxidant minune, cel mai puternic cunoscut până în prezent. Apa este esenţială pentru menţinerea unei stări de bine. De foarte multe ori, la originea tristeţii sau indispoziţiei noastre stă apa, mai bine spus lipsa acesteia, fără ca noi să realizăm că, în realitate, ne este sete. Lipsa apei din organism provoacă dureri de cap, ameţeli, stări de oboseală nejustificată şi, uneori, chiar pierderi de memorie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter