Actualitate

27 de elevi clujeni au nevoie de votul comunităţii într-un concurs eco

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/06/ecolimpiada1.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />600 de elevi din toată ţara, printre care 27 din Cluj-Napoca participă la ECOlimpiada elevilor, un proiect derulat de Eco-Rom Ambalaje în cadrul căruia elevii care au scris cele mai bune compuneri inspirate dintr-un manual special de reciclare vor fi premiate.</strong></p>

 

Eco-Rom Ambalaje derulează în parteneriat cu Ministerul Educaţiei proiectul educaţional „ECOlimpiada elevilor” în cadrul căruia au fost implicaţi 15.600 elevi din 161 de şcoli din 23 de judeţe. Elevii au fost încurajaţi să scrie compuneri cu teme eco. Lucrările copiiilor au fost postate pe site-ul organizatorilor, www.colecteazaselectiv.ro unde pot fi votate până în 10 februarie.


Potrivit organizatorilor, elevii din cele 161 de școli înscrise în concurs au realizat compuneri în care au dezvoltat creativ ideile desprinse din manualul auxiliar, „Învățăm să reciclăm ambalajele!” pe care l-au studiat alături de învățătorii lor. Din fiecare clasă participantă, învățătorii au ales cea mai potrivită compunere, conform regulamentului, care să participe în concurs, competiția desfășurându-se acum între 600 de elevi din toată țara.

Elevii, premiaţi cu aparatură multimedia


Din Cluj-Napoca participă 27 de elevi, cinci fiind de la Şcoala Generală Horea, trei de la Liceul Teoretic Lucian Blaga, doi de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, patru de la Şcoala Generală Lucian Blaga, cinci de la Şcoala Generală Radu Stanca, unul de la Şcoala Generală Ion Creangă, trei de la Şcoala Ioan Bob şi patru de la Şcoala Generală Ion Agârbiceanu.

„Etapa de votare este importantă în calculul final al punctajului (15% din nota finală) și, de aceea, copiii au mare nevoie de susținerea comunității”, au subliniat reprezentanţii Eco-Rom Ambalaje.


În afară de punctele obținute prin vot,  școlile vor primi și punctaje oferite de reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, precum și de reprezentanți ai Eco-Rom Ambalaje. La final, compunerile câștigătoare vor fi premiate cu aparatură multimedia (tabletă PC, cameră foto digitală, MP4 Player). De asemenea, clasa și învățătorul de unde provine elevul câștigător vor fi premiați.

abonare newsletter