Actualitate

Proprietarul Carpatair: „Alitalia a anulat zboruri cu avioane Carpatair până se lămuresc cauzele accidentului“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/03/carpatair_6.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Compania Alitalia a anulat zborurile cu aeronavele Carpatair de la Roma spre Pisa şi Bologna "până se lămuresc cauzele incidentului" produs pe aeroportul Fiumicino din Roma, a spus proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov.</strong>

Proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, a declarat, duminică, că două aeronave ale companiei operau pe ruta Pisa-Bologna (Italia) şi că una dintre ele a fost avariată în incidentul de sâmbătă seară, când un avion Carpatair a ratat aterizarea pe Aeroportul Fiumicino din Roma şi a ieşit de pe pistă.
El a precizat că decizia companiei Alitalia, cu care Carpatair are o colaborare, de a anula zborurile între cele două oraşe italiene a fost luată "la presiunile sindicatelor" şi cel mai probabil va dura câteva zile "până se lămuresc cauzele incidentului".
"Este o informaţie care crează confuzie, cea privind anularea zborurilor dintre Pisa şi Bologna. Este vorba despre operarea celor două aeronave Carpatair. Decizia s-a luat la presiunea sindicatelor, acestea fiind nemulţumite că am câştigat această licitaţie. Practic o aeronavă a mai rămas pe această rută, deoarece a doua a fost avariată în urma incidentului. Cei de la Alitalia au anunţat că vor să vadă cauza accidentului, pentru a decide mai departe, decizia de suspendare fiind luată mai mult pentru a linişti spiritele. Probabil că zborurile vor fi suspendate una-două zile, până se lămuresc cauzele incidentului", a declarat Petrov.

Întrebat dacă piloţii aeronavei implicate în incidentul de la Roma sunt români, Nicolae Petrov a confirmat că aceştia sunt români şi că au suferit leziuni uşoare. "Piloţii aeronavei implicate în acel incident sunt români, sunt în regulă, au avut doar câteva lovituri minore", a declarat Petrov.
Ulterior, Nicolae Petrov a precizat, într-un comunicat de presă, că "operarea regulată Carpatair în şi dinspre Italia se desfăşoară normal", excepţie făcând zborurile între Roma- Pisa şi Roma-Bologna.

Carpatair a câştigat, în februarie 2012, o licitaţie privind asigurarea anumitor zboruri interne Alitalia, cu două avioane de tip ATR 72-500 de câte 70 de locuri.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter