Actualitate

Google face propuneri Comisiei Europene pentru închiderea unei investigaţii antitrust

<p><strong>Google a trimis Comisiei Europene propuneri cu concesii, în vederea închiderii unei investigaţii în care este suspectată de discriminarea companiilor concurente, a declarat vineri comisarul pentru Concurenţă Joaquin Almunia. </strong></p>

 


"Propunerea a sosit", a spus Almunia, adăugând că urmează să fie analizată.

Almunia ceruse Google să ofere concesii până la sfârşitul lunii ianuarie, pentru a răspunde acuzaţiilor că promovează propriile servicii de căutare, copiază recenziile de călătorie şi despre restaurante ale companiilor concurente şi are acorduri cu dezvoltatori de site-uri şi aplicaţii care limitează concurenţa din industria publicităţii.


"Google a trimis o ofertă detaliată", a spus Antoine Colombani, purtător de cuvânt al lui Almunia, care nu a putut anticipa dacă este suficientă pentru rezolvarea problemelor.

O investigaţie pe aceeaşi temă a fost închisă luna trecută în Statele Unite, autorităţile de reglementare explicând că nu au găsit dovezi care să arate că acţiunile Google au lezat utilizatorii.


Un acord cu autorităţile europene ar evita o decizie a CE că Google a încălcat legislaţia antitrust. Companiile pot fi amendate cu până la 10% din veniturile anuale dacă încalcă termenii unui astfel de acord angajant.

"Orice acord de acest fel trebuie să includă recunoaşterea explicită de către Google a poziţiei sale dominante şi faptul că a afectat piaţa europeană prin practici anticoncurenţiale", a declarat David Wood, consilier juridic al ICOMP, o asociaţie cu sediul la Bruxelles care include Microsoft, una dintre companiile care a reclamant practicile Google.


CE continuă să investigheze Google în privinţa practicilor de a cere interzicerea vânzărilor unor produse ale companiilor concurente pe motiv că folosesc patente ale diviziţiei sale Motorola Mobility. Autorităţile americane au închis investigaţia pe această temă.


Ultimele Stiri
abonare newsletter