Actualitate

VIDEO: Vezi cum arată apartamentul special construit pentru pisici

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/24/cat.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O companie japoneză a inventat un model de apartament special destinat animalelor de companie. Locuinţa este personalizată exact pe nevoile vieţuitoarelor şi are mobilierul construit în aşa fel încât să nu se deterioreze după perioade lungi în care a fost folosit. </strong></p>

 


Animalele de companie merită la fel de multă atenţie ca şi stăpânii lor, principiul acesta fiind evocat şi de către compania japoneză Asahi Kaisei în apartamentele pe care le construieşte pentru acestea. Printre caracteristicile acestor spaţii de locuit se regăsesc tot felul de dotări încorporate în mobilier, concepute pentru a deservi animalele preferate ale stăpânilor.

Unul dintre apartamentele speciale ale companiei asiatice este cel gândit pentru pisici. Imobilul, construit în Japonia, vine dotat cu platforme speciale pentru aceste animale, tuneluri, uşite speciale de acces, trepte şi suprafeţe pe care felinele se pot odihni, notează dailymail.co.uk.


Aproape toate încăperile din acest apartament sunt personalizate pentru nevoile pisicilor, iar baia este unul dintre cele mai bune exemple. În acest perimetru locul unde este plasată cutiuţa cu nisip a felinei este înconjurat de pereţi subţiri pentru a garanta un nivel optim de "intimitate".

Mobilierul din această casă a fost construit special pentru a preîntâmpina deteriorarea, lemnul folosit fiind special prelucrat pentru a împiedica păstrarea urmelor de zârieturi.


Potrivit companiei japoneze Asahi Kaisei, până la a pune în practică ideea unei asemenea case, au fost desfăşurate o serie de studii de comportament între pisică şi om în interiorul casei.

abonare newsletter