Actualitate

Cameron promite un referendum asupra apartenenţei Marii Britanii la UE

<p><strong>Premierul britanic David Cameron a promis miercuri organizarea, până în 2017, dacă va fi reales, a unui referendum privind apartenenţa Regatului Unit la Uniunea Europeană, relatează AFP, preluând din discursul-cheie rostit de şeful cabinetului de la Londra asupra viitorului relaţiilor dintre Marea Britanie şi UE.</strong></p>

 


"După ce vom fi negociat acest nou acord" asupra relaţiilor Marii Britanii cu UE, "le vom oferi britanicilor o alegere foarte simplă: să rămână în interiorul UE pe această nouă bază sau să iasă cu totul. Va fi un referendum de in/out (în interiorul/în afara UE), a declarat premierul britanic, în discursul pronunţat miercuri.

Această consultare populară ar urma să aibă loc în prima jumătate a legislaturii care va începe în 2015, a precizat el.

Noua relaţie dintre Marea Britanie şi UE "va fi centrată pe piaţa unică", a mai spus Cameron, insistând că nu este "un izolaţionist". "Nu vreau doar un acord mai bun pentru Marea Britanie. Vreau un acord mai bun şi pentru Europa", a subliniat el.

"Dacă nu vom răspunde provocărilor, pericolul este ca Europa să eşueze, iar britanicii să devieze spre ieşirea" din Uniune, a avertizat David Cameron.

Ultimele Stiri
abonare newsletter