Actualitate

Deţinut omorât în bătaie de un coleg de celulă

<p><strong>Un deţinut al Penitenciarului Iaşi a murit, miercuri, după ce a fost lovit cu un scaun de către un coleg de celulă, iar un alt deţinut a fost înjunghiat şi transportat la spital, în urma conflictului.

Scandalul a izbucnit în jurul orei 6.00, într-o celulă din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi, în care se aflau mai multe persoane.


Unul dintre deţinuţi a fost lovit cu un scaun de către un coleg de celulă, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi. Bărbatul a decedat la scurt timp.

Un alt deţinut implicat în incident a fost înjunghiat cu un obiect ascuţit, fiind transportat de un echipaj SMURD la un spital ieşean.


"Incidentul s-a petrecut într-o cameră de detenţie, în jurul orei 6.00 şi s-a soldat cu decesul unei persoane. În camera respectivă se aflau deţinuţi condamnaţi la pedepse mai mari de zece ani de închisoare. Imediat după eveniment, supraveghetorul a anunţat cabinetul medical. S-a încercat resuscitarea deţinutului, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat. Un alt deţinut a fost rănit, fiind transportat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iaşi, Gabriela Topoliceanu, care nu a putut preciza câţi deţinuţi au fost implicaţi în conflict.

Conducerea Penitenciarului Iaşi a început o anchetă internă, în paralel fiind declanşate cercetări şi de către Poliţie.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter