Actualitate

Recital Costin Soare, marţi la Academia de Muzică

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/21/costin-soare.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În perioada 9-22 ianuarie, sub titulatura "Nocturne şi dansuri", se va desfăşura turneul de recitaluri şi conferinţe ale muzicianului-chitarist Costin Soare. </strong></p>

 


Astfel, marţi, 22 ianuarie 2013, de la ora 19, în Studioul de concerte al Academiei de Muzică "Gh. Dima", publicul va putea audia un program inedit în peisajul chitaristic românesc: Suitele în la minor (BWV 995) şi mi minor (BWV 996) pentru lăută (în transcripţia pentru chitară a lui Costin Soare) de Johann Sebastian Bach, alături de Fernando Sor - Introducere şi variaţiuni pe o temă de Mozart, op. 9 şi de Agustin Barrios Mangore - La Catedral.

Turneul este desfăşurat sub egida Institutului Muzical de Studii Doctorale Avansate (MIDAS) din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Obiectivul principal al proiectului este editarea şi înregistrarea în premieră în România a celor 4 suite pentru lăută de Johann Sebastian Bach.

Costin Soare este unul dintre cei mai activi muzicieni ai generaţiei sale: cu un repertoriu variat, de la muzica vihuelistilor spanioli la muzica modernă şi contemporană pentru chitară,  artistul îşi desfăşoară proiectele pe scenele de concert din ţară şi străinătate. Dintre ultimele proiecte amintim aici “Concertul de muzică elisabetană pentru voce şi lăută”, alături de mezzosoprana Claudia Codreanu (şi cu participarea actorilor Medeea Marinescu şi Marius Manole), “Italienesc 100%”, alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu sau recitalul pentru chitara solo “Musica Nocturna”, cu nocturne din creaţia compozitorilor din secolul XX. Intrarea la eveniment este liberă.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter