Actualitate

Băsescu: Trebuie să dăm răspuns. Ce ne asumăm din ce s-a întâmplat în Algeria?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/21/04-basescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Băsescu a declarat, luni, că, urmare a crizei din Algeria, se pune întrebarea "Cum ne apărăm cetăţenii?", el arătând că aceştia au plecat cu gândul că statul îi va apăra şi că nu se poate trece peste aceste evenimente fără a răspunde la întrebarea "Ce ne asumăm din ce s-a întâmplat?". </strong></p>

 


"Zilele acestea cu toţii am văzut că terorismul se află la frontiera de sud a UE. Evenimentele din Algeria au confirmat încă o dată că grupări teroriste puternice sunt capabile să ucidă cetăţenii noştri. Nu putem trece peste evenimentele din Algeria fără să ne punem cel mai serios această întrebare: Cum îi putem apăra pe cetăţenii noştri?", a spus Traian Băsescu la întâlnirea anuală cu diplomaţii acreditaţi la Bucureşti.

Şeful statului a precizat că cetăţenii  pleacă cu sentimentul că statul lor îi va apăra.


"Nu avem o evaluare finală asupra a ceea ce s-a întâmplat. Cert este că acolo au murit cetăţenii noştri nevinovaţi, cetăţeni americani, japonezi, oameni care s-au dus cu companiile noastre. Nu avem dreptul să trecem peste acest eveniment fără a da un răspuns: Ce ne asumăm din ce s-a întâmplat în Algeria?".

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu are de reproşat nimic celulei de criză de la MAE în privinţa crizei ostaticilor, el susţinând totodată că românul dus la spital nu a putut fi salvat şi le-a spus jurnaliştilor: "Dacă înţelegeţi bine, dacă nu, faceţi ce vreţi".



Citeşte şi:

Ponta: Nu am nimic de reproşat celulei de criză. Românul dus la spital nu a putut fi salvat

abonare newsletter