Actualitate

Portret al actorului Robert de Niro, la Cinemateca Victoria

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/21/large raging bull5x.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Iubitorii celei de-a şaptea arte sunt invitaţi, luni şi marţi, la Cinemateca Victoria, la proiecţiile filmelor 'Crimele din Mica Italie/Mean Streets' şi 'Taurul furios/Raging bull', ambele în regia lui Martin Scorsese şi cu actorul Robert De Niro în rolul principal.


Celebrul cineast american Martin Scorsese a crescut în cartierul italian al New York-ului, iar lungmetrajul 'Crimele din Mica Italie', turnat în 1973, este inspirat de viaţa din acest loc al metropolei americane. Alături de Robert De Niro, în filmul cu gangsteri joacă Harvey Keitel. Cei doi actori întruchipează doi prieteni, Johnny Boy şi Charlie, care trăiesc printre mafioţi puşi mereu pe fapte rele. Charlie este un bun catolic şi încearcă să împace credinţa cu violenţa vieţii din jurul său. Johny gustă din plin din senzaţiile tari oferite de confruntările cu poliţia. Dornic să-şi salveze amicul, Charlie se află adeseori, alături de acesta, la un pas de moarte. Filmul va rula luni, de la ora 20,00.

Turnat în anul 1980, în Marea Britanie, filmul 'Taurul furios' este povestea lui Jake LaMotta, un celebru pugilist care luptă încrâncenat pentru victoriile din ring. Din păcate, el îşi tratează familia la fel cum o face cu adversarul său la box. Se poarta urât cu ai săi, deşi îi iubeşte. Filmul explorează sufletul unui om primitiv şi violent, iar Robert de Niro este la fel de convingător în rolul maşinii de boxat, ca şi în cel al ruinei obeze în care se transformă boxerul după ce cariera de pe ring ia sfârşit. Pentru rolul din acest film, Robert De Niro a primit Premiul Oscar pentru interpretare. Filmul va rula la Cinemateca Victoria marţi, de la ora 20,00.

Giacobbe LaMotta, născut la 10 iulie 1921, cunoscut drept Jake LaMotta, a fost campion de box la categoria mijlocie şi a devenit într-adevăr celebru după ce Robert De Niro l-a interpretat în acest film.

De Niro este recunoscut pentru portretizările unor personaje antrenate în conflicte puternice, mereu inadaptate, dar şi pentru colaborarea sa de durată cu regizorul Martin Scorsese. De Niro a jucat, printre altele, rolurile tânărului Vito Corleone din 'Naşul: Partea a II-a', taximetristului Travis Bickle din 'Taxi Driver', gangsterului Jimmy Conway din 'Băieţi buni', directorului de cazino Sam Rothstein din 'Casino', Al Capone din 'Incoruptibilii' şi pe cel al fostului puşcăriaş dornic de răzbunare Max Cady din 'Promontoriul groazei'.

Ultimele Stiri
abonare newsletter