Actualitate

Primii tripleţi obţinuţi prin fertilizare in vitro, la Clinica de Reproducere Umană Mureş

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/18/tripleti.png" border="0" width="450" height="258" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Clinica de Reproducere Umană Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, naşterea primilor tripleţi obţinuţi prin fertilizare in vitro, două fetiţe şi un băieţel, scrie Agerpres.

Mama se numeşte Ana Maria Cealera, are 35 de ani, este inspector de muncă la ITM Mureş, şi susţine că a reuşit să rămână însărcinată prin metoda fertilizării in vitro, după ce a încercat fără succes, timp de opt ani, metoda inseminării.

Medicii spun că femeii i s-au implantat 3 ovule, pentru a se mări şansele de a rămâne însărcinată în ideea că şansele să iasă 3 copii din 3 embrioni sunt foarte mici.

'Îmi doream trei copii, nu m-am gândit că dintr-o dată. A fost o surpriză. Se pare că Dumnezeu mi-a dat ce mi-am dorit', a afirmat Ana Maria Cealera.

La naştere Maria Ioana cântărea 2,250 kg, Antonia avea 2,100 kg şi Iorgu Andrei avea 2,450 kg.

Conducerea Clinicii de Reproducere Umană Mureş a anunţat în cadrul conferinţei de presă că anul trecut, la clinică s-au făcut 116 proceduri de fertilizare in vitro, rata de reuşită a fost de 37,3%, mult mai ridicată decât la clinicile din zonă dar şi faţă de Ungaria, unde rata de reuşită e de 20 %.

Potrivit statisticii, din luna august 2011 de la până în prezent, s-au născut 18 copii şi mai există încă 53 de sarcini în evoluţie, aceasta fiind prima sarcină cu tripleţi, la care se adaugă încă şapte cu gemeni, restul cu câte un copil.

Ultimele Stiri
abonare newsletter