Actualitate

Chitaristul Joe Satriani, în premieră în România, pe 20 mai. Ce preţuri au biletele la concert

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/18/joe-satriani-rock-guitar-legends-32831181-850-638.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Chitaristul american Joe Satriani va cânta în premieră în România, într-un concert care va avea loc pe 20 mai, la Sala Palatului din Capitală, informează organizatorii, Events. </strong></p>

 


Chitarist de rock instrumental, Joe Satriani a devenit un nume sonor la nivel mondial, odată cu albumul său din 1987 "Surfing with the Alien".

După 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizări la premiile Grammy şi numeroase alte trofee, Satriani continuă să fie adorat de fanii săi de pe întregul mapamond.


La începutul carierei sale, destinul lui Joe Satriani părea mai degrabă de profesor şi mentor decât de interpret. I-a avut ca elevi pe unii dintre cei mai importanţi chitarişti ai decadelor '80 şi '90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). De la lansarea "Surfing with the Alien", albumul care i-a adus succesul comercial şi l-a propulsat în lumina reflectoarelor, lucrurile s-au schimbat şi Satriani a fost votat de numeroase ori cel mai bun chitarist de cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume.

Satriani l-a însoţit pe Mick Jagger în primul său turneu solo internaţional şi a cântat alături de Deep Purple în turneele în Japonia şi Europa, cimentându-şi reputaţia de instrumentist.


În 2009, el a făcut echipă cu Sammy Hagar şi Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes internaţional, primind premii în Statele Unite ale Americii, Canada şi Europa. De asemenea, revista Classic Rock a numit-o cea mai bună formaţie nouă a anului 2009.

În octombrie 2010, Joe Satriani şi-a lansat cel de-al 11-lea album de studio, "Black Swans and Wormhole Wizards", apariţie umată de turnee în America de Nord şi Europa.


În paralel, în anul următor, al doilea album Chickenfoot a fost lansat, cu critici excelente, şi a fost de asemenea urmat de un turneu european al trupei, care a coincis cu vestea că Satriani înregistrează un album solo nou, a cărui lansare la nivel mondial este planificată în luna mai a acestui an.

Pe 20 mai, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00. Biletele vor fi puse în vânzare luni, la ora 10.00, şi sunt disponibile la preţurile de 250 de lei, 200 de lei, 160 de lei, 130 de lei şi 100 de lei, în functie de distanţa faţă de scenă. Până pe 27 ianuarie inclusiv, cumpărătorii au o reducere de 10% la toate categoriile de bilete. Tichetele se pot cumpăra online, de pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cartureşti).

Ultimele Stiri
abonare newsletter