monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Marga nu mai vrea manageri la ICR!

Katia Dănilă, fosta conducătoare a filialei ICR Paris l-a atacat dur pe Andrei Marga, acuzându-l că în 10 zile de la instalarea sa la conducerea Institutului Cultural Român, a schimbat mai mulţi manageri, preferând „personalitățile profilate”.

Andrei Marga s-a lansat într-un atac violent la adresa fostei conduceri a ICR, mai ales a filialei Paris: „Conducerea nouă (a ICR Paris-n.r.) e incomparabil mai bună. La ICR s-a practicat o strategie conform căreia se trimit ca directori manageri. Parisul era unul din manageri (...) Managerii aceştia au făcut un management aproape dezastruos. E bine ca în fruntea acestor institute, totuşi, să meargă personalităţi profilate ale culturii române, cât se poate de mult, pentru că ele trebuie să atragă oamenii”, a declarat Marga pentru RFI.

„Faptul că pentru el (Marga - n.r.) a NU fi manager este un criteriu de selecţie nu demonstrează decât propria sa inadecvare”, răspunde Katia Dănilă. „România a obţinut sub conducerea mea statutul de ţară invitată la Salonul Cărtii de la Paris, o şansă istorică. Singurul lucru pentru care domnul Marga va rămâne în istorie este citatul cu caloriferul. Şi poate pentru numărul record de ilegalităţi”, potrivit evz.ro

„L-aş mai intreba pe domnul Marga când a avut timp, în cele 10 zile de la instalarea sa (11 septembrie - zi fatidică) şi până la anunţarea demiterilor (21 septembrie) să citească rapoartele de activitate ale tuturor institutelor, pentru a-şi face o părere informată, având în vedere că a lipsit de la birou în 5 dintre ele? ICR Paris a avut calificativul „excepţional”, acordat de o comisie mixtă ICR-MAE. Când a avut timpul să convoace o altă comisie pentru reevaluare? Când s-a întrunit aceasta comisie şi cine a făcut parte din ea? Unde este procesul- verbal al întâlnirii?, dezvăluie Katia Dănilă .

Dănilă îi cere lui Andrei Marga să explice care este creaţia artistică sau ştiinţifică a Ramonei Călin, adjunctă a noului şef al ICR Paris. „Sigur, despre domnul Alexandru Dobrescu e bine ştiut că a scris, mai ales non-ficţiune, sub formă de dosare”, atacă Dănilă şi activitatea de „persoană de sprijin a Securităţii”, a lui Dobrescu, dinainte de 1989.

 

Citeşte şi:

Andrei Marga ştia că nu poate să facă angajari la ICR

SCANDALOS: Cine sunt CLUJENII duşi de Marga la ICR