Actualitate

UPDATE ACCIDENT: Un elicopter s-a prăbuşit în centrul Londrei

<h2>UPDATE: Cele două victime ale accidentului de la Londra sunt pilotul şi o persoană aflată la sol</h2> <p><strong>Două persoane au murit în urma prăbuşirii unui elicopter în apropiere de gara Vauxhall, la scurt timp după ora 08.00 GMT (10.00 ora României). Una dintre victime este pilotul elicopterului, iar cealaltă este o persoană care se afla în apropierea aparatului.

Elicopterul a lovit o macara aflată pe un şantier de la Turnul St George. Vârful turnului ar fi fost învăluit în ceaţă la momentul accidentului.


Elicopterul a luat foc şi a căzut pe Wandsworth Road, lovind două maşini şi declanşând incendii în două clădiri învecinate.

Elicopterul comercial efectua un zbor regulat de la aerodromul Redhill, în Surrey, către Elstree, în Hertfordshire.


Nouă persoane au fost rănite, dintre care şase au fost transportate la spital. Cinci dintre ele au răni minore, iar una are piciorul rupt. Şapte persoane au fost tratate la faţa locului, potrivit serviciului de ambulanţă din Londra.


 


Un elicopter s-a prăbuşit miercuri în apropierea unei staţii feroviare din centrul Londrei, echipele pentru intervenţii de urgenţă din capitala britanică fiind solicitate să se deplaseze la locul accidentului, relatează BBC News şi Reuters.

Brigada de pompieri din Londra a anunţat că a primit mai multe apeluri prin care era anunţată despre faptul că un elicopter a lovit o macara de pe un şantier din apropiere de staţia feroviară Vauxhall, un important centru pentru navetişti din partea sudică a centrului capitalei britanice.

Poliţia şi serviciul de ambulanţă au fost de asemenea solicitate să intervină.

Potrivit Sky News, la bordul elicopterului se afla doar pilotul. Martorii au povestit că în zonă a fost văzut un nor de fum.

BBC News mai relatează că elicopterul s-a prăbuşit imediat, la locul accidentului ajungând patru ambulanţe şi mai multe maşini de poliţie.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter