monitorulcj.ro Menu

Actualitate

O aeronavă Boeing 787 a aterizat de urgenţă în Japonia. All Nippon Airways opreşte la sol toate avioanele de acest tip

Compania aeriană japoneză All Nippon Airways (ANA) a decis să oprească la sol toate aparatele sale Boeing 787 Dreamliner după o nouă problemă la o baterie care a dus la o aterizare de urgenţă miercuri în Japonia, conform postului public NHK.

 

Conform televiziunii, compania suspendă pentru moment utilizarea aparatului implicat în incident precum şi a celorlalte 16 aeronave pe care le exploatează în mod uzual pe cursele interne şi internaţionale.

ANA a fost prima companie care a primit şi exploatat aparatele Boeing 787 al cărui prim exemplar a fost livrat la sfârşitul lui 2011. Aceasta a comandat în total 66, însă încă nu le-a primit pe toate.

Ulterior, compania aeriană Japan Airlines (JAL) a decis, de asemenea, să reţină la sol în cursul zilei de miercuri cele şapte aparate Boeing 787 Dreamliner pe care le deţine.

"Am suspendat exploatarea acestui aparat miercuri", a declarat un purtător de cuvânt.

Două dintre cele şapte Boeing 787 sunt deja oprite la sol de săptămâna trecută din cauza problemelor tehnice întâlnite în succesiune rapidă: un incendiu pornit de la o baterie şi două scurgeri de carburant.

JAL exploatează pentru moment aeronavele Dreamliner doar pentru curse internaţionale. Suspendarea zborurilor decisă pentru miercuri, însă nu şi pentru zilele următoare, va afecta zborurile Tokyo-Moscova, Tokyo-Singapore, Tokyo-San Diego şi Tokyo-Boston, a precizat compania.