monitorulcj.ro Menu

Actualitate

ŞOCANT: O fetiţă a MURIT pe masa de operaţie la Cluj, după o căzătură pe gheaţă

O fetiţă de 4 ani din Bistriţa a murit, luni după amiaza, pe masa de operaţie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj. Micuta ar fi suferit un traumatism minor în urmă cu o săptămână şi a fost dusă la două spitale din judeţul Bistriţa-Năsăud, iar în final a ajuns la Cluj în stare foarte gravă. Ulterior, ea a decedat.

Fetița a căzut pe gheață în urmă cu mai multe zile, lovindu-se la un picior. Părinții au dus-o la două spitale din Bistrița unde piciorul fetiței a fost pus în ghips, dar aceasta se plângea în continuare de dureri. Părinţii au decis s-o ducă la Spitalul de Copii din Cluj. Pentru că se simţea foarte rău, copilul a fost dus direct în sala de operaţie.

„În data de 14 ianuarie ora 16.15 s-a prezentat, adusă de părinţi, o fetiţă de 4 ani, cu stare generală modificată, cu semne de şoc septic, probabil o septicemie, cu punct de plecare un hematom al gambei stângi, suprainfectat. Având în vedere starea gravă încă de la internare, a fost dusă direct în starea de operaţie, unde, la intrarea în sală a făcut stop respirator, a fost intubată şi ventilată, în paralel s-a făcut incizia leziunii la nivelul gambei de unde s-a observat apariţia puroiului şi leziunile de fascită necrozantă. S-a făcut drenajul, dar din păcate, organele vitale fiind probabil afectate, în cursul intervenţiei s-a instalat şi stopul cardiac, care nu a mai răspuns la metodele de resuscitare. S-a declarat decesul în jurul orei 18.45. Părinții au venit fără documente medicale la ei. Nu ştiu ce s-a întâmplat la spitalele din Bistriţa, dar am înţeles că a fost dusă la medic după mai multe zile de la incident”, a declarat Călin Lazăr director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj.  Corpul micuţei a fost dus la IML Cluj, în vederea efectuării necropsiei.

„Poliţia din Bistriţa s-a sesizat din oficiu şi aşteaptă rezultatele autopsiei pentru a face încadrarea juridică a faptei”, a declarat Antonela Gorgan, purtător de cuvânt la IPJ Bistriţa Năsăud.