Actualitate

Anchetă a Direcţiei de Protecţia Copilului Cluj în cazul familiei copilului care ar fi căzut în râul Someşul Mic

<p><strong><img src="documente/stories/2012/05_mai/15/gunoaie%20somes%20_sc_02.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Cluj au început o anchetă în cazul familiei copilului care ar fi căzut în râul Someşul Mic, la Gherla, stabilind că băiatul se afla în grija tatălui şi a bunicii, iar părintele era la muncă duminică.

Directorul executiv al DGASPC Cluj, Nicoleta Molnar, a declarat că instituţia a început verificarea familiei copilului dispărut în râul Someşul Mic.


"Din primele evaluări am stabilit că părinţii copilului trăiau separaţi, copilul se afla în grija tatălui şi a bunicii. Duminică, tatăl era la muncă, iar bunica ştia că acesta a plecat pe o stradă din vecini. Este o familie ordonată, care şi-a construit o casă cu ajutorul unei fundaţii, iar tatăl lucra pentru banii pe care îi primea de la primărie ca venit minim garantat. Oamenii sunt marcaţi de dispariţia copilului, vom mai discuta cu ei şi în zilele următoare", a spus Molnar, citat de Mediafax.

Căutările copilului în vârstă de şase ani care ar fi căzut în râul Someşul Mic, în Gherla, judeţul Cluj, după ce gheaţa pe care se juca s-a rupt, au fost reluate, luni, pompierii aşteptând inclusiv o echipă de scafandri.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Grecu, declara că echipajele de pompieri au reluat, luni dimineaţă, căutările pe râu, la faţa locului urmând să ajungă şi scafandri.

Potrivit rudelor, copilul în vârstă de şase ani locuia împreună cu tatăl său în apropiere de Someşul Mic şi a mers să se joace, alături de alţi copii, pe gheaţa formată pe râu. La un moment dat, însă, gheaţa s-a rupt, iar trei copii, între care şi băieţelul de şase ani, au căzut în apă. Doi dintre copii, de vârstă mai mare, au reuşit să iasă din apă.


Duminică, băiatul a fost căutat de mai multe echipaje, însă nu a fost găsit, iar seara căutările au fost sistate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter