Actualitate

Clujenii, așteptați joia viitoare la cele două reprezentanții de balet pe gheață Lacul Lebedelor

<p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/10/ansamblul de stat al baletului pe gheata din st petersburg 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Patinatorii-balerini de la St. Petersburg  încep anul cu un turneu în România, susținut de Ambasada Federației Ruse, ce include Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu și București. </span></strong></p>

 


Primul ansamblu de balet pe gheață din lume și singurul autorizat să poarte această titulatură, Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din St. Petersburg (Saint Petersburg State Ballet on Ice), a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea turneului de săptămâna viitoare din România, primul din acest an.


Peste două tone de gheață pe scena teatrului din Cluj


Cei 50 de patinatori-balerini vor prezenta joia viitoare la Cluj-Napoca Lacul lebedelor, cea mai iubită compoziție a lui Piotr Ilici Ceaikovski. Peste două tone de gheață vor fi instalate pe scena Operei Române în condiții stricte de temperatură și umiditate, pentru ca spectatorii să aibă parte de adevărate regaluri de balet pe gheață. Ansamblul a ajuns la Cluj-Napoca pentru prima oară iarna trecută, când spectacolul Spărgătorul de nuci s-a bucurat de un succes răsunător la public.


Fascinanta producție Lacul lebedelor a fost montată prima oară în 2003, cu ocazia aniversării a 300 de ani de la înființarea orașului St. Petersburg. De atunci, a fost apreciată de spectatori de pe întregul mapamond.


Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din St. Petersburg a fost înființat în 1967 de Konstantin Boyarski, care a îmbinat, pentru prima dată în lume, patinajul artistic și baletul clasic rusesc.

Spectacolul Lacul lebedelor este organizat de Diesel Events și face parte din turneul național al Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din St. Petersburg, susținut de Ambasada Federației Ruse la București. Artiștii vor mai pune în scenă Spărgătorul de nuci la Timișoara (15 ianuarie) și Sibiu (18 ianuarie), precum și Romeo și Julieta la București (19 ianuarie). Organizatorii estimează că peste 12.000 de spectatori vor asista la reprezentațiile din cadrul turneului.

Prețul biletelor la spectacolul pe gheață variază între 96 șI 336 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter