monitorulcj.ro Menu

Actualitate

„Pistolarul” de la Galeriile Ferdinand rămâne, în continuare, după gratii

Fiul patronului Galeriilor Ferdinand, Marius Moga, cel care a tras, în luna decembrie, două focuri de armă în incinta centrului comercial din municipiul Cluj-Napoca rămâne în continuare după gratii, după ce judecătorii Tribunalului Cluj au respins recursul la cererea sa de eliberare provizorie sub control judiciar, cerere respinsă iniţial de Judecătoria Cluj-Napoca.

 

Marius Moga a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pe 20 decembrie 2012. El este cercetat  pentru uz de armă letală fără drept şi ultraj contra bunelor moravuri. Bărbatul a avut un conflict atât cu soţia sa, care administrează magazinul, cât şi cu un angajat, răbufnind prin executarea a două focuri de armă, cu cartuşe cu alice, în capătul holului principal. După ce a tras cu arma de vânătoare, a părăsit magazinul, fiind organizate filtre pentru prinderea lui. A fost reţinut după două ore la propriul domiciliu. Marius Moga a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorului.

Moga a fost prezentat cu propunerea de arestare preventivă, pentru uz de armă letală fără drept. În faţa judecătorului a susţinut că a tras cu arma din cauza nervilor, după ce a constatat că angajaţii îl fură. În faţa judecătorilor, Moga a declarat că regretă fapta şi că nu a tras într-un loc public, ci pe proprietatea sa privată, într-un loc inaccesibil angajaţilor.

De asemenea, bărbatul a spus că nici acum nu ştie de ce a tras cu arma. La rândul lor, avocaţii lui Moga au susţinut că arestarea acestuia nu este motivată deoarece nu se poate vorbi de existenţa unui pericol public.

Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca, cei care au decis arestarea pentru 29 de zile a lui Marius Moga, după ce a tras mai multe focuri de armă în interiorul magazinului Galeriile Ferdinand, au motivat că lăsarea acestuia în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

Mai mult, judecătorii clujeni spun că pericolul rezultă din comiterea faptelor într-un spaţiu comercial deschis publicului şi în prezenţa mai multor persoane, printre care soţia şi cei doi copii minori ai inculpatului.

„Lăsarea în libertate a inculpatului prezintă pericol concret pentru ordinea publică, pericol care rezultă din comiterea faptelor într-un spaţiu comercial deschis publicului şi în prezenţa mai multor persoane, printre care soţia inculpatului şi cei doi copii minori ai inculpatului, din comiterea infracţiunilor cu intenţia de “a da o lecţie” de moralitate angajaţilor care au fost bănuiţi de către inculpat că şi-ar fi însuşit bunuri sau bani din gestiune, din instabilitatea pe care inculpatul o denotă prin această reacţie absolut inadmisibilă. Fiind audiat în cursul urmăririi penale inculpatul a uzat de dreptul la tăcere, iar, în faţa judecătorului a dat o declaraţie de recunoaştere a comiterii celor două infracţiuni, plasându-le însă într-un context mai avantajos pentru sine. Sinceritatea inculpatului urmează a fi avută în vedere la judecarea fondului”, se arată în motivarea Judecătoriei Cluj-Napoca.