monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Modernizarea Pieţei Mihai Viteazu şi amenajarea Cetăţuii încep anul acesta

Anul acesta va fi organizat un proiect de găsire de soluţii pentru modernizarea Pieţei Mihai Viteazu, iar ulterior vor începe lucrările propriu-zise. Tot anul acesta vor începe şi lucrările de amenajare a dealului Cetăţuii.

Primarul Emil Boc a anunţat astăzi demararea a două proiecte importante anul acesta: modernizarea Pieţei Mihai Viteazu şi amenajarea dealului Cetăţuii. „Două proiecte importante vor demara în 2013: amenajarea Pieţei Mihai Viteazu şi dealul Cetăţuii, fiecare cu participarea Ordinului Arhitecţilor în diverse forme”, a declarat Boc.

Pentru Piaţa Mihai Viteazu, autorităţile locale au în vedere organizarea unui proiect de găsire de soluţii pentru amenajarea unei zone mai extinse decât zona propriu-zisă a pieţei cu statuia şi pavajul din faţă. Modernizarea zonei va avea în vedere atât reabilitarea statuii cât şi a aleilor şi fântânii arteziene din spatele statuii. În prezent, atât statuia cât şi zona din jurul ei sunt într-o avansată stare de degradare. În ultimii ani, din soclul pe care este aşezată statuia au început să se desprindă bucăţi de tencuială.

Primarul a declarat în toamna anului trecut că nu se are în vedere mutarea statuii din locul în care se află în momentul de faţă.

Teatru de vară pe dealul Cetăţuii

Tot în acest an, va începe şi amenajarea Cetăţuii în scop turistic. „Pentru dealul Cetăţuii, după finalizarea tuturor demersurilor juridice pentru achiziţionarea şi trecerea în administrarea Primăriei a terenului de pe Cetăţuie vom putea trece la modernizarea completă, deocamdată, scările şi aleile care înconjoară dealul Cetăţuii, urmând să se finalizeze apoi şi partea unde va fi potenţialul de teatru de vară, aflat încă în proprietatea Turism Transilvania. În acest sens, la începutul acestui an, vor avea loc negocieri cu proprietarii terenului pentru trecerea în administrarea Primăriei”, a explicat Emil Boc.

Conform unei hotărâri de Consiliu Local de anul trecut, „în prezent, zona se află într-o stare deplorabilă, scările şi aleile sunt distruse aproape complet şi acoperite de vegetaţie, lipsesc stâlpii de iluminat, coşurile de gunoi şi mai ales băncile, iar porţile Cetăţuii au devenit depozite pentru gunoaie şi adăpost pentru oamenii străzii”.

Citeşte şi

Statuile din Cluj-Napoca, uitate în paragină! O bilă neagră pentru imaginea oraşului

Încă un pas spre amenajarea în scop turistic a Cetăţuii