monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Boc: Nu i-am atras cu bani pe cei de la Peninsula. Căutăm alternative pentru Capitală Europeană a Tineretului

Primarul Emil Boc a precizat că nu le-a oferit bani organizatorilor Festivalului Peninsula pentru a lua decizia de a se muta la Cluj-Napoca, dar recunoaşte că Primăria e interesată să ofere alternative  tinerilor în contextul desemnării Clujului Capitală Europeană a Tineretului în 2015.

 

„La Peninsula nu e o problemă de bani. Nu i-am atras cu bani pe cei de la Peninsula. Nu exclud posibilitatea de a-i susţine financiar, dar nu asta e miza organizării festivalului la Cluj. Ei s-au autosusţinut şi la Târgu Mureş, a fost o dorinţă mutuală. Şi primăria e interesată să ofere alternative pentru 2015 la statutul de Capitală Europeană a Tineretului, dar şi organizatorii au căutat soluţii alternative. S-au întâlnit aceste două dorinţe. Decizia oficială va fi făcută publică după data de 15 ianuarie. Pot spune că locaţia va fi undeva unde să nu deranjeze niciun locuitor al oraşului”, a precizat Emil Boc.

Purtătorul de cuvânt al evenimentului, Camelia Sisko, afirma în luna decembrie că se poartă discuţii în legătură cu stabilirea locului unde va avea loc Peninsula în 2013. „Nu s-a luat momentan nicio decizie finală şi orice decizie vom lua o vom face cu gândul la fani. Tot ce pot să spun acum este că pe lista de locuri unde s-ar putea organiza festivalul sunt Cluj, Mureş şi Valea Gârbăului, vale care ar fi o locaţie bună“, afirmă Camelia Sisko.

 

Citeşte şi:

Primarul din Târgu Mureş nu este de acord cu mutarea Festivalului "Peninsula" la Cluj