monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Marga şi-a INSTALAT NEPOATA ŞEFĂ la ICR

Andrei Marga a numit-o în funcţia de secretar general adjunct al Institutului Cultural Român (ICR) pe Eunicia Maria Trif, nepoata lui, potrivit evz.ro.

Numirea în funcţia de conducere a venit la scurt timp după ce Marga a fost numit director la ICR.

Mai precis, Eunicia Trif este nepoata soţiei lui Marga, Delia. Ea a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Facultatea de Drept la fără frecvenţă, la Universitatea ”Babeş- Bolyai” (UBB), după care l-a urmat pe unchiul ei, Andrei Marga, pe parcursul carierei sale: a devenit doctoranda lui, a fost şefa sa de cabinet când el era preşedintele Colegiului Universitar al UBB şi, ulterior, rector al universităţii. EVZ.ro mai scrie că în momentul în care Andrei Marga a plecat la Ministerul de Externe, şi nepoata sa şi-a schimbat direcţia profesională şi a devenit consilier al ministrului de externe. În momentul de faţă, când Marga a ajuns la ICR, în mod firesc şi nepoata sa a fost numită în conducerea comitetului director al instituţiei.

Printre alţi protejaţi ai lui Marga care au primit funcţii în ICR se numără Dana Bizuleanu, (elevă de-a lui Marga, care a fost numită director adjunct al ICR Berlin), Rareş Trifan, fostul director al Operei din Cluj care a primit postul de referent la ICR New York, Andrei Ciubuc, fost prefect al studenților din UBB sub conducerea lui Marga, devenit acum director general în Direcţia Generală a Românilor de Pretutideni a ICR, sau realizatorul de emisiuni TV de la Realitatea, Octavian Hoandră, devenit brusc director al Direcţia de Comunicare a ICR.

 

Citeşte şi:

Andrei Marga, acuzat că și-a instalat apropiații în posturile vacante ICR din străinătate

Marga promovează la ICR „agenți culturali” ai Moscovei