Actualitate

CAPTURĂ: Turcii au pus SECHESTRU pe un AVION plin cu AUR

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/07/n_38427_1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un avion al companiei aeriene de transport de marfă ULS Cargo care transporta o încărcătură de o tonă şi jumătate de lingouri de aur este imobilizat de marţi pe aeroportul internaţional din Istanbul, autorităţile turce apreciind că nu are documentele în regulă, potrivit presei turce.</strong> </span></p>

 


Avionul, un Airbus A300, care efectua un zbor din Ghana spre Dubai (Emiratele Arabe Unite), a efectuat un ocol către Aeroportul Atatürk din cauza unei probleme de carburant, a precizat postul CNN-Türk duminică.


Din cauza absenţei anumitor documente administrative, avionul a fost imobilizat, iar încărcătura plasată sub sechestru, potrivit aceloraşi surse.


Autorităţi aeroportuare turce nu au putut să fie contactate, de către AFP, pentru a comenta această informaţie. Servicii de poliţie au creat un important dispozitiv de supraveghere în jurul aparatului, pentru a împiedica orice tentativă de decolare, preciza postul public TRT.


O serie de ipoteze au fost evocate de către presă, inclusiv una potrivit căreia încărcătura de aur ar reprezenta o plată din partea Ghanei către Iran, o ţară afectată de sancţiuni internaţionale din cauza programului său nuclear controversat, care ar tranzita prin Dubai, pentru a nu atrage atenţia.


Nici autorităţile turce şi nici oficiali din cadrul companiei de transport nu au comentat, până în prezent, cazul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter