Actualitate

Mii de turişti serbează Crăciunul pe rit vechi, în pensiunile, hotelurile şi pe pârtiile din Braşov

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/23/zapada-brasov.png" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mii de turişti moldoveni, ruşi şi ucraineni care serbează Crăciunul pe rit vechi au sosit în staţiunile braşovene, pensiunile şi hotelurile fiind ocupate în proporţie de 50-60%, preţurile la cazare şi servicii fiind cu circa 10-20% mai mici sau similare celor pentru pachetele de Crăciun pe stil nou, scrie Mediafax.

Hotelierii au scăzut în aceasză perioadă preţurile cu circa 10-20%, pensiunile şi hotelurile fiind rezervate de turişti în proporţie de 50-60%, dar sunt şi pensiuni care au fost ocupate în totalitate.

Preţurile la pensiuni şi hoteluri în perioada 3 - 13 ianuarie sunt la nivelul celor din perioada Crăciunului românesc sau chiar mai mici, pentru turiştii care serbează Crăciunul pe rit vechi hotelierii pregătind mese festive, program de colinde sau pachete la sala de fitness sau saună.

Încă de vineri, pârtiile din Predeal şi Poiana Braşov au fost umplute de turişti veniţi din Republica Moldova, Ucraina sau Rusia, multe hoteluri fiind deja ocupate în proporţie de sută la sută, cele mai ieftine oferte fiind cele din zona rurală.

Astfel, pentru o vacanţă de Crăciun după calendarul vechi, într-o pensiune din zona rurală Bran - Moieciu, preţul pe sejur de patru nopţi este de circa 600 de lei de persoană, cu demipensiune şi cina festivă inclusă, preţul fiind asemănător cu cel al pachetului de Crăciun pe stil nou, când pachetele costau între 400 şi 700 de lei/persoană.

La o vilă de 4 stele din Bran, preţurile pentru un pachet de minim trei până la şapte nopţi sunt de 24 - 30 euro/persoană/noapte/cameră. Pachetul include acces sală fitness, Wi-fi în spaţiile publice 1 h/zi sau biliard 1 h/zi.

La Predeal, pachetul de trei nopţi porneşte de la 500 lei/sejur/persoană, până la 800 de lei de persoană pentru sejurul de patru nopţi, preţ care include masa festivă de Crăciun, concerte live şi tombolă. O altă ofertă este închirierea unei vile întregi la Predeal la preţul de 3.000 de euro pentru şapte camere duble standard cu capacitate maximă de 20 de persoane, cu masa festivă de Crăciun pentru 20 de persoane, cu "aperitiv la pahar", antreu ţărănesc, două mese principale cu produse tradiţionale din porc făcute în casă cu sărmăluţe şi cârnaţi, ţuică fiartă şi vin fiert, focul de tabără în curte şi colinde.

În Poiana Braşov, preţurile sunt semnificativ mai mari. Astfel, în perioada 3 - 13 ianuarie, la un hotel de trei stele din Poiana Braşov preţurile pornesc de la 149 euro/camera dublă/noapte pentru perioada duminică - joi şi de la 169 euro/camera dubla/noapte pentru perioada vineri - sâmbătă. Preţul include cazare cu mic dejun, un schi pass/zi /persoană cu urcări nelimitate, acces piscină, saune, jacuzzi, fitness, salon relaxare şi hot tub-ul exterior.

La un hotel de 4 stele, preţurile sunt cuprinse între 280 euro şi 514 euro de persoană pentru un sejur de 7 nopţi cu cina tradiţională din Ajunul Crăciunului, program de colinde şi Moş Crăciun în 6 ianurie, activităţi pentru copii (cinema, poveste de seară, jocuri, concursuri, kids buffet), concert live de pian la caldura focului din şemineu, piscină, sauna, fitness.

La un hotel de 5 stele, turiştii trebuie să plătească pentru pachetul de şase nopţi cazare între 315 euro şi 588 euro/persoană cu cina tradiţională din Ajunul Crăciunului, piscină, saună, fitness şi jacuzzi. Comparativ cu perioada Crăciunului românesc şi a Revelionului, acelaşi hotel a oferit pachete de Crăciun pornind de la 260 euro până la 500 euro/persoană pe sejur, iar pentru Revelion preţurile au fost cuprinse între 820 şi 1.030 euro/persoană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter