Actualitate

Artă controversată: O statuie a lui Hitler, amplasată în fostul ghetou din Varşovia

<p><strong>O statuie din ceară care îl reprezintă pe Adolf Hitler a fost amplasată în curtea unui muzeu de artă din fostul ghetou din Varşovia, stârnind critici din partea comunităţii evreieşti din ţară, potrivit hotnews.ro.</strong></p>

Statuia, realizată de controversatul artist italian Maurizio Cattelan, îl prezintă pe liderul nazist, cu statură de copil, îngenuncheat pentru rugăciune.

Reprezentanţii comuniăţii evreieşti au criticat decizia amplasării statuii în fostul ghetou.

„Când vine vorba de a arăta personajul Hitler, avem extraordinara responsabilitate de a fi sensibili faţă de cei care au avut de suferit din cauza lui Hitler, faţă de supravieţuitorii Holocaustului şi faţă de supravieţuitorii non-evrei” , a declarat rabinul şef al comunităţii evreieşti din Polonia, Michael Schudrich.

Conform hotnews.ro, statuia de ceara reprezentându-l pe Adolf Hitler cu statură de copil, îmbrăcat într-un costum gri, rugându-se în genunchi, a fost amplasată în 16 noiembrie în curtea Centrului de Artă Contemporană, din fostul ghetou din capitala Poloniei. Lucrarea intitulată „El” face parte dintr-o expoziţie a artistului.

Statuia este vizibilă doar din spate şi trece neobservată de majoritatea trecătorilor. Aceasta poate fi văzută printr-o gaură în uşa unui bloc vecin abandonat.

Potrivit lui Michael Schudrich, înainte de deschiderea expoziţiei, reprezentanţii muzeului au oferit asigurări că lucrarea nu încearcă să reabiliteze numele lui Hitler ci să arate că răul poate exista în acesta şi sub masca unui copil cu aer inocent şi naiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter