Actualitate

Medicii de familie nu vor să distribuie cardul de sănătate: „Nu suntem evidenţa populaţiei”

<p><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/19/ceasspecimen-fatacard.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><strong>Medicii de familie sunt de acord cu utilizarea cardului electronic de sănătate, dar nu şi cu distribuirea lui de către ei. Medicii spun că le-ar lua prea mult timp să distribuie cardurile.</strong></p>

 

Preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie din România (SNMFR), dr. Rodica Tănăsescu, a declarat că medicii de familie nu sunt de acord distribuirea cardului electronic de sănătate de către ei. „Suntem de acord să folosim cardul, dar nu să-l distribuim şi să-l inscripţionăm. Aceasta necesită mult timp. În plus nu noi trebuie să validăm date de identificare. Nu suntem evidenţa populaţiei, ci medici”, a spus Tănăsescu pentru Agerpres.



Ea a adăugat că medicii au fost de acord cu reţeta electronică, deoarece aceasta înseamnă transparenţă în ceea ce priveşte prescrierea medicamentelor. Potrivit acesteia, încă mai sunt disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte reţeta electronică, fiind momente în care preluările din SIU - Sistemul Unic Integrat - nu funcţionează deloc sau parţial. „În cursul zilei de joi dimineaţă sistemul funcţiona”, a spus Tănăsescu.

 


Citeşte şi

Ce schimbări aduce 2013 în sistemul sanitar?


Cardul electronic de sănătate, lansat astăzi la Arad

Ultimele Stiri
abonare newsletter