Actualitate

UPDATE Cutremur cu magnitudinea de moment de 7,7 în Alaska. ALERTĂ DE TSUNAMI

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/05/cutremur.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,7 s-a produs în largul coastelor statului american Alaska, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). </strong></p>

O alertă locală de tsunami a fost emisă pentru vestul regiunii canadiene British Columbia şi zona Cape Suckling (Alaska), anunţă Centrul de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA.

Seismul a avut loc vineri la ora locală 23.58 (sâmbătă, 10.58, ora României), la adâncimea de 9,6 kilometri.

Cutremurul s-a produs în larg, iar epicentrul a fost la 102 kilometri vest de oraşul Craig (Alaska), la 335 de kilometri sud de Juneau (Alaska), la 303 kilometri vest de Prince Rupert (Canada) şi la 402 kilometri vest de Terrace (Canada).

Conform Centrului de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA (WCATWC), alerta de tsunami este valabilă pentru zonele de coastă din regiunea situată la graniţa dintre statul american Washington şi regiunea canadiană British Columbia, precum şi pentru zonele de coastă din Cape Suckling (Alaska).

Centrul pentru alerte de tsunami din Pacific (PTWC), care vizează întreaga regiune a Oceanului, nu a emis nicio alertă generală în urma acestui eveniment teluric.

Ultimele Stiri
abonare newsletter