Actualitate

Mărmureanu: În acest an vor fi foarte multe cutremure, dar de intensitate mică, sub 7 grade

<p><strong><span style="font-size: small;">Anul 2013 va avea o activitate seismică intensă, însă vor fi cutremure de mică intensitate, care nu vor provoca victime sau pagube materiale, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu. </span></strong></p>

 



Potrivit lui Mărmureanu, în acest an vor fi foarte multe cutremure, dar de mică intensitate, respectiv sub 7grade pe scara Richter.


"Cutremure vor fi multe, chiar foarte multe, dar asta şi pentru că avem o aparatură extraordinară care monitorizează cutremure foarte mici. Dar cutremure în care să moară cineva nu vom avea deocamdată. Un cutremur care să producă victime omeneşti şi pagube materiale trebuie să aibă peste 7 grade pe scara Richter. Nu este cazul încă să discutăm despre un asemenea cutremur. Cutremure de 6 grade pot fi oricând, dar acestea nu ne interesează pentru că nu pot produce pierdeţi de vieţi şi pagube. Ele sunt cam la 10 ani. Pot fi oricând, anul acesta sau la anul, dar nu au niciun fel de relevanţă asupra României. Am făcut cercetări pe bază de analiză istorică, ştiinţifică, a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 600 de ani în România. Nu poate fi un cutremur catastrofal, de 7 grade, în următoarea perioadă. În medie, sunt circa 350-400 de cutremure pe an", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului.


 


Citeşte şi:


TREI CUTREMURE în România, noaptea trecută, două dintre ele au avut epicentrul în Transilvania

Ultimele Stiri
abonare newsletter