Actualitate

O elevă de 16 ani plănuia un masacru într-o şcoală din Arizona

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong>Poliţia a arestat joi o adolescentă în vârstă de 16 ani care planifica un atac sângeros în liceul la care învaţă, în statul Arizona (sud-vest), iar ulterior să se sinucidă, au anunţat autorităţile locale, după aproape o săptămână de la atacul armat comis într-o şcoală din Newtown.</strong>


Tânăra a fost arestată la domiciliu, în Mesa, la periferia capitalei statului, Phoenix. Ea plănuia să comită un atac în incinta instituţiei Red Mountain, se arată într-un comunicat emis de autorităţile comitatului Maricopa.


Poliţia a intervenit după descoperirea unui mesaj scris de adolescentă pe canalul YouTube al unei comunităţi de transsexuali din Toronto, în Canada. "Plănuiesc să fac mult rău... să ucid... să asasinez oameni din colegiul meu", scrie ea.


"Lucrez la liceu ca asistentă de profesor. De aceea, nimeni nu va putea să descopere că intenţionez să arunc şcoala în aer", adaugă ea.


Proprietarul canalului canadian a contactat poliţia din Toronto care, la rândul său, a informat poliţia din Maricopa, în noaptea de miercuri spre joi, se precizează în comunicat. Trei ore mai târziu, autorităţile au identificat-o pe fată, care a mărturisit, ulterior, în timpul unui interogatoriu la domiciliul ei, că se află la originea mesajului.


În comentariul ei, adolescenta preciza totodată că a planificat acest atac înainte ca masacrul de la Şcoala Elementară Sandy Hook, în statul Connecticut (nord-est), să aibă loc vinerea trecută. Acest atac care s-a soldat cu moartea a 26 de persoane, inclusiv 20 de copii, şi a suscitat o importantă emoţie în ţară, relansând dezbaterea privind reglementarea regimului armelor de foc în Statele Unite.

Liceana le-a spus anchetatorilor că intenţiona să "taie cablurile maşinilor de securitate" - mici vehicule electrice care circulă în campus - pentru a reduce rapiditatea reacţiei după explozia pe care plănuia să o producă, iar ulterior să deschidă focul asupra victimelor sale, de cealaltă parte a gardului liceului, se precizează în comunicat.

Poliţia a găsit trei arme la domiciliul părinţilor tinerei. Ei au declarat că fiica lor are antecedente psihiatrice şi i-a întrebat, în ultima perioadă, unde se află pistoalele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter