Actualitate

Filmul "O lună în Thailanda", de Paul Negoescu, în competiţia oficială a Festivalului Premiers Plans

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/15/o luna in thailanda.png" border="0" width="450" height="258" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lungmetrajul "<em>O lună în Thailanda</em>", regizat de Paul Negoescu, a fost selectat pentru a participa în competiţia oficială a Festivalului de film european pentru debut "<em>Premiers Plans</em>", care va avea loc la Angers (Franţa), în perioada 19 - 25 ianuarie 2013.

Lungmetrajul de debut al lui Paul Negoescu va concura alături de alte filme europene, din Germania, Austria, Grecia, Italia, Serbia, Muntenegru şi Suedia, informează un comunicat.

În 2012, la Premiers Plans, marele premiu pentru lungmetraj european a fost obţinut de "Oslo, 31 August", debutul de succes al regizorului Joachim Trier. Tot anul trecut, două scurtmetraje româneşti au fost recompensate cu premii la Angers - "Bora, Bora", debutul lui Bogdan Mirică, a obţinut marele trofeu pentru scurtmetraj european, iar "Apele tac", al regizoarei Anca Miruna Lăzărescu, a obţinut trofeul publicului.

"O lună în Thailanda" spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu este mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?


Din distribuţie mai fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă.

Paul Negoescu a mai participat anul acesta cu debutul său în lungmetraj la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia - în secţiunea Settimana della Critica -, la Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur, la Festivalul de Film de la Zurich, în competiţia oficială, la Festivalul Noului Cinema de la Montreal, în selecţia internaţională, în competiţia oficială a Festivalului de film de la Cottbus, dar şi în selecţia internaţională a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic.

Filmul "O lună în Thailanda", o producţie Hi Film, în coproducţie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea HBO România şi a fost dezvoltat în cadrul CineLink, la Festivalul de Film de la Sarajevo, şi în cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actriţa Jeanne Moreau.

Ultimele Stiri
abonare newsletter